SPREKERS

Op het congres Van ketenzorg naar netwerkzorg op 22 april 2020 ontmoet u verschillende experts. Zij geven hun visie op Netwerkzorg en wat er voor nodig is om dit ideaalbeeld te bereiken. 


Menno Lanting

Menno Lanting
Bestseller auteur, adviseur en leiderschaps-expertMenno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en hoe wij werken. Meer dan 60.000 mensen lazen zijn bestsellers ‘Connect!’, ’Iedereen CEO’, ‘De slimme organisatie’, ‘Lead with a Tweet en ‘Olietankers en speedboten’. Voor dit laatste boek interviewde hij wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers en leiders over hun kijk op ondernemen, samenwerken en leidinggeven in het netwerktijdperk. Eerder was hij bijna 10 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor het leiderschapsinstituut de Baak.

De disruptieparadox is zijn nieuwste boek. Hiervoor onderzocht Menno Lanting het fenomeen disruptie en hoe organisaties ermee omgaan. ‘De disruptieparadox’ ontkracht de mythe van disruptie, schetst de verborgen paradoxen en geeft 5 stappen naar echte innovatie. 


Patrick Jeurissen

Simon Broersma
Simon Broersma is hoofdredacteur Skipr en zal samen met Meike de Jong de dag openen. 


Martijn Aslander

Ron Roozendaal
Directeur informatiebeleid /
CIO bij ministerie van VWS


Ron Roozendaal studeerde Bestuurlijke Informatica in Twente en psychologie in Utrecht. Na zijn studies zet hij zich in voor informatievoorziening ten behoeve van beleid. Dat deed hij bij het Ministerie van BZK als Senior beleidsadviseur en medewerker bewindspersonen. Na 9 jaar stapte Ron over naar het Ministerie van LNV om daar als CIO / Informatiemanager en als Regievoerder grote en gevoelige programma’s bij hetzelfde ministerie. Sinds 2010 is hij CIO en daarnaast ook directeur Informatiebeleid bij het Ministerie van VWS.


Peter van der Voort

Peter van der Voort
Afdelingshoofd IC in het UMCG en Academic Director MHA opleiding en hoogleraar Health Care bij TIAS


Meer informatie volgt. 


Pim Valentijn

Pim Valentijn
lid Raad van Bestuur Essenburgh en senior onderzoeker 


Dr. Pim Valentijn is lid Raad van Bestuur Essenburgh en senior onderzoeker bij Maastricht en University & Academisch Ziekenhuis Maastricht.


Pim Valentijn

Ronnie van Diemen
inspecteur-generaal voor de gezondheidszorg


Ronnie van Diemen-Steenvoorde is vanaf 2012 inspecteur-generaal voor de gezondheidszorg. In haar loopbaan heeft ze de gezondheidszorg vanuit verschillende functies goed leren kennen.
Ze was kinderarts in het Wilhelmina Ziekenhuis in Utrecht en in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Daar was ze één van de initiatiefnemers voor het competentiegericht opleiden en begon ze aan de vernieuwing van de opleiding kindergeneeskunde.
Daarna werkte ze als hoogleraar-directeur van het instituut voor onderwijs en opleiden van het VUmc te Amsterdam. In 2008 werd ze benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van GGZ Oost Brabant en tot vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van het West Fries Gasthuis.

Met passie en overtuigingskracht zet Ronnie van Diemen zich in voor de continue verbetering van zorg. Dat doet zij vanuit twee levensmotto’s die leidend zijn in haar denken en handelen. ‘Waar angst regeert, wordt niet geleerd’ omdat een veilige en rechtvaardige organisatiecultuur een voorwaarde is voor voortdurende verbetering van de zorg. Het belang daarvan is duidelijk, want iedereen wil ‘zorg die je je eigen familie en naasten gunt’.